Handla

Nyheter & Artiklar

Här kan du läsa om vad som händer i och omkring Lyckna, men även i omsorgen som helhet. Vi skriver bland annat om musik, hälsa, aktivering och välfärdsteknik.

Sök
Marina ler stort och visar ett hjärta med händerna
Berättelser

Världens vackraste leende

Det är under sommaren 2022 som det trillar in ett meddelande till Lycknas Instagram-konto från någon som heter Marina Sångängel. Vi känner inte varandra vid det här laget, men jag blir snabbt fängslad av hennes ord.

Nu vill jag dela med mig av hennes berättelse till er också. Särskilt till dig som jobbar inom vård- och omsorg, eller som själv kämpar med psykisk ohälsa, eller till dig som är makthavare. Hennes liv kan lära oss alla något.

Läs mer »
Flera äldre på ett äldreboende som dansar tillsammans i soffan
Inspiration

Sittdans med Joyvest

Sittdans är en träningsform som anpassar traditionella dansrörelser till en sittande position. Det är en fantastisk möjlighet att öva upp styrka, rörlighet och koordination utan att behöva belasta lederna eller utsätta kroppen för överdriven ansträngning. Extra kul med Joyvest.

Läs mer »
Berättelser

Ett verktyg som lyfter social samvaro och aktivitet i Göteborgs hemtjänst Kyrkbyn​

“Det kan ibland vara en utmaning att hitta innehåll för social samvaro, samtal och aktivitet tillsammans med omsorgstagare. Det innebär att omsorgstagaren kan få otillräcklig stimulans och aktivitet i vardagen. Vilket för personalen kan skapa en känsla av otillräcklighet och att ej möta omsorgstagarens behov på ett tillfredsställande sätt. ” Hemtjänstens formulerande problembild på allagehub.se

Läs mer »
en kvinna med ett förstoringsglas över sitt leende
Nyheter

Vad är ett leende värt?

Vi på Lyckna är nyfikna på att höra vad en stund av glädje betyder för dig i din yrkesroll inom omsorgen. Vi vet att ni gör ett fantastiskt jobb med att ta hand om våra medmänniskor och skapa positiva upplevelser varje dag.

Men vad betyder det egentligen för er att kunna skapa dessa stunder av glädje?

Läs mer »

Nyhet! Vi har släppt en dokumentärserie:
Vad är ett leende värt?