Handla

Nyheter & Artiklar

Nyheter

Föreläsningsturné hösten 2022

Musik och hälsa är ett område vi brinner för. Såpass mycket att vi kommer åka runt i hela Sverige och hålla föredrag på temat. Vi har samlat det vi lärt oss genom att ha pratat med många experter, samt det vi fått ta del av från användandet av Joyvest från våra kunder.

Läs mer »
cielo
Musik

Musik – elixir utan biverkningar

Med musikens hjälp kan minnen vakna, oro stillas och glädje väckas. Musiken får det att spritta i kroppen hos både frisk och sjuk. Den kan därför också vara ett värdefullt redskap inom vård och omsorg.

Läs mer »
John Gunneling på praktik i hemtjänsten i Göteborgs Stad
Berättelser

Praktik hos Hemtjänsten

Då jag tidigare i min yrkeskarriär har arbetat som reseledare har jag bemött en hel del äldre personer. Där de oftast lägger sitt fulla förtroende i en yngre människas händer i ett tidigt skede. För att det vet mycket väl att de behöver hjälp med som att komma in på WIFI på mobilen, peka och ringa in på kartan närmsta apotek. Eller bara prata om livets goda stunder efter många erfarna år på jorden för att ge tips & råd till en yngre.

Läs mer »
omsorgsrörelsen
Opinion

Omsorgsrörelsen: vi går mot ett nytt normal, men vad ska det innefatta för vår äldreomsorg?

I juni skapade Isak #omsorgsrörelsen, ett upprop för äldreomsorg. Ambitionen är att lyfta diskussionen om vad det är för äldreomsorg vi vill återgå till. Just nu är alla blickar riktade på äldreomsorgen och kritiken haglar. För det första, hur förvaltar vi den sällan skådade uppmärksamhet på bästa sätt? För det andra är nu ett gyllene läge att lyfta långsiktiga frågor om vad vi egentligen vill ha för omsorg och skrida till handling.

Läs mer »
Berättelser

Del 1: Jag fick prao på ett demensboende. Här är mina reflektioner

Jag har varken yrkes- eller utbildningsbakgrund inom omsorg, men ändå är det inom omsorgen jag med Joyvest riktar mig. Att komma utifrån är förstås en styrka, men också en svaghet. Det hjälper mig kanske att tänka ”utanför boxen”, men helt ärligt kan det nog ibland bli lite FÖR långt utanför denna beryktade box när jag kommer in på ett demensboende. Fel, helt enkelt…

Läs mer »