Handla

Nyheter & Artiklar

Här kan du läsa om vad som händer i och omkring Lyckna, men även i omsorgen som helhet. Vi skriver bland annat om musik, hälsa, aktivering och välfärdsteknik.

Flera äldre på ett äldreboende som dansar tillsammans i soffan
Inspiration

Sittdans med Joyvest

Sittdans är en träningsform som anpassar traditionella dansrörelser till en sittande position. Det är en fantastisk möjlighet att öva upp styrka, rörlighet och koordination utan att behöva belasta lederna eller utsätta kroppen för överdriven ansträngning. Extra kul med Joyvest.

Läs mer »
Berättelser

Ett verktyg som lyfter social samvaro och aktivitet i Göteborgs hemtjänst Kyrkbyn​

”Det kan ibland vara en utmaning att hitta innehåll för social samvaro, samtal och aktivitet tillsammans med omsorgstagare. Det innebär att omsorgstagaren kan få otillräcklig stimulans och aktivitet i vardagen. Vilket för personalen kan skapa en känsla av otillräcklighet och att ej möta omsorgstagarens behov på ett tillfredsställande sätt. ” Hemtjänstens formulerande problembild på allagehub.se

Läs mer »
en kvinna med ett förstoringsglas över sitt leende
Nyheter

Vad är ett leende värt?

Vi på Lyckna är nyfikna på att höra vad en stund av glädje betyder för dig i din yrkesroll inom omsorgen. Vi vet att ni gör ett fantastiskt jobb med att ta hand om våra medmänniskor och skapa positiva upplevelser varje dag.

Men vad betyder det egentligen för er att kunna skapa dessa stunder av glädje?

Läs mer »
Ett rum i färger för att symbolisera att vi behöver göra implementation av välfärdsteknik mer mänskligt
Opinion

Implementation av välfärdsteknik – en fråga om organisationskultur?

Äldreomsorgen möter stora utmaningar i en ökande efterfrågan på omsorg samtidigt som utbudet av omsorgspersonal minskar. Digitalisering och välfärdsteknik har setts som en dellösning och många olika lösningar har provats på kort tid. Men implementationen av välfärdsteknik har har varit svårt. Här förklarar jag min syn på varför och vad jag tror är det största motståndet.

Läs mer »

Nyhet! Vi har släppt en dokumentärserie:
Vad är ett leende värt?